Welke maat tegels zijn geschikt voor de badkamer?

Tegels zijn er in alle soorten en maten, van kleine mozaïektegels tot imposante XXL-tegels. De tegelmaat beïnvloedt niet alleen de uitstraling van de badkamer, maar ook de praktische eigenschappen.

Grote tegels (vanaf 60x60 cm) creëren een rustige en ruimtelijke uitstraling. Minder voegen zorgen voor een strakke look en maken schoonmaken eenvoudiger. Echter, grote tegels kunnen in kleine badkamers overweldigend ogen.

Kleinere tegels daarentegen, ogen speels en geven een knusse sfeer. Ze zijn perfect voor wanden en vloeren in kleine badkamers. Houd er wel rekening mee dat kleine tegels meer voegen betekenen, wat lastiger schoon te maken kan zijn.

Badkamertegels: de juiste keuze: Tips & Tricks

Om de perfecte tegelmaat voor jouw badkamer te bepalen, houd je rekening met de volgende factoren:

  • Grootte van de badkamer: In een kleine badkamer zijn kleine of medium tegels vaak een betere keuze. Grote tegels kunnen de ruimte overweldigen.
  • Gewenste uitstraling: Ben je op zoek naar een rustige en moderne look? Ga dan voor grote tegels. Liever een speelse en knusse sfeer? Kies dan kleine tegels.
  • Onderhoud: Grote tegels met minder voegen zijn makkelijker schoon te maken dan kleine tegels met veel voegen.
  • Budget: Grote tegels zijn doorgaans duurder per stuk, maar door het gebruik van minder tegels kan de totaalprijs lager uitvallen.

Inspiratie opdoen

Ben je nog op zoek naar inspiratie? Bezoek dan eens één van onze verkooppunten. Hier kun je de verschillende tegelformaten op je gemak bekijken en combineren met andere materialen en kleuren. Ook online vind je talloze ideeën voor badkamertegels.

Met de juiste tegelmaat creëer je een prachtige en functionele badkamer waar je optimaal kunt genieten van rust en ontspanning.